Gebe Okulu Amacı ve Hizmetleri
09 Mayıs 2023

GEBE OKULUMUZUN AMACI VE HİZMETLERİ

Erdemli Devlet Hastanesi Gebe Okulunda;tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.

Sağlıklı ve mutlu bir gebelik için,gebe okullarında yapılan eğitimler çok önemlidir.Gebe okulumuzda yapılan eğitimler; var olan bilgilerimizi güncelleyip, doğru bildiğimiz yanlışlarımızı düzeltip, daha güzel bir doğum yolculuğunda güvenli bir şekilde yol almamızı sağlar.

Tüm anne ve baba adaylarımızın,gebelik,doğum,doğum sonrası çocuk bakımı,emzirme,çocuk sağlığı ve benzeri konularda bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak amacı ile eğitim programları düzenlenmektedir.Bu eğitimler sayesinde anne ve bebek sağlığı hem korunmakta hem de mutlu bir şekilde bu yolculuk devam ettirilmektedir. Eğitimlerini tamamlayan tüm gebelerimize Katılım Belgesi verilmektedir.

Sağlıklı bir gebelik,sağlıklı bir doğum,mutlu bebekler ve annenin bu yolculuğunda çok güzel adımlarla ilerleyipkoşabilmesi amacı ile tüm gebelerimizi gebe okulu eğitimlerimize bekliyoruz.

GEBE OKULUNA KİMLER BAŞVURABİLİR?

• Gebelik haftası 20 hafta ve üzeri olan,
  • Egzersiz yapmaya engeli olmayan,
  • Riskli bir gebeliği olmayan,
  • Eğitime katılımda sürekliliği sağlayabilen,
  • Gebe okuluna katılmak için onay verenbütün gebeler başvurabilirler.

Erdemli Devlet Hastanesi Gebe Okulu, Hastanemiz ana hizmet binası 1.Kat 2. Koridorda Kadın Doğum ve Çocuk Poliklinikleri yanında hizmet vermektedir.

İletişim: 03242414800 Dahili No:4282
poster_2023-05-05-090427.png