Hastanemize Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Verildi
11 Kasım 2019

a1518cc9-73e9-4758-9768-91a19fa08323.jpg

HASTANEMİZE ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ VERİLDİ

Uluslararası sağlık turizmi;  sağlık amaçlı yurtdışından ülkemize geçici bir süreliğine gelen Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olmayan veya Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olmakla birlikte yurt dışında ikamet eden gerçek kişilerin aldıkları her türlü sağlık hizmeti ile bunlarla ilgili destek hizmetlerini ifade eder.
          Turistin sağlığı ise;  ülkemizde herhangi bir nedenle geçici süreli olarak bulunan yabancıların ülkemizde bulundukları sırada ani gelişen hastalıklarda ve acil durumlarda sağlık hizmeti almasını kapsar.

Erdemli Devlet Hastanemiz olarak  turistin sağlığı konusunda hizmetlerimizi veriyor ve devam ediyoruz. 2018 yılında bu kapsamda hastanemizde 147 sayıda turist  tedavi edilmiştir. 2019 yılı ilk 9 aylık sürede bu rakam 141’dır.

Sağlık turizmi dünyada son 10 yılda hızla gelişmiştir. Dünyada uluslar arası hasta sayısı bakımından sırayla ilk 5 ülke; ABD, Almanya, Tayland, Hindistan ve Türkiye’dir. Turizm sektörünün çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması, dünyada söz sahibi olmaya başlayan sağlık sektörümüzün marka değeri için sağlık turizmi çok önemli bir yer tutmaktadır.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığımızın ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğümüzün teşvik ve destekleriyle altyapısını güçlendirip tamamladığımız sağlık turizmi çalışmalarımızın ilk meyvesini aldık ve hastanemiz uluslar arası sağlık turizmi yetki belgesini aldı. Artık daha çok çalışıp hastanemizin adını bu değişen gelişen sektörde daha fazla duyurmalıyız. İlimizde, bu hizmetin ülkemiz içinde önemli bir yapıtaşını oluşturan Mersin Şehir Hastanemizin öncülüğünde bizde rolümüz ve kapasitemiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.